luni, 9 februarie 2009

Lakers castiga meciul impotriva celor de la Cleveland

Lakers reuseste sa stopeze seria de 23 victorii consecutive obtinute pe terenul propriu de echipa Cleveland Cavaliers intr-un meci foarte spectaculos. Kobe & co. termina astfel "road trip-ul" neinvinsi.

Titulari :

Lakers - Derek Fisher , Kobe Bryant , Luke Walton , Lamar Odom , Pau Gasol

Cavaliers - Marurice Williams , Sasha Pavlovic , LeBron James , Ben Wallace , Zydrunas Ilgauskas



In primul sfert s-a marcat foarte mult de ambele parti , lituanianul Ilgauskas este gasit de multe ori liber si reuseste sa inscrie prin aruncari de la semidistanta. De partea cealalta Kobe Bryant si Pau Gasol isi incep si ei recitalul dar fara a depune prea mare efort. Maurice Williams marcheaza de doua ori din spatele arcului de 3 puncte si ii aduce pe Cavaliers la 2 puncte in fata lui Lakers la finalul sfertului.

In sfertul al 2-lea , sfert in care au evoluat mai mult rezervele celor doua echipe , "Cavs" reuseste sa se desprinda pe tabela datorita lui Wally Szczerbiak care marcheaza cateva aruncari de la mare distanta. Sfertul se incheie cu o deposedare facuta de acelasi Mo Williams la Kobe care reuseste sa sa marcheze in ultimele secunde ale sfertului ducand diferenta la 10 puncte.

In sfertul 3 , Lakers s-a intors mult mai motrivata de la vestiare si a reusit sa inchida aproape toate spatiile in defensiva de la Cavaliers singurul care mai reusea sa marcheze a fost pivotul "Big Z" aruncari foarte bine contestate de Pau dar care au intrat. De asemenea Lamar Odom reuseste un nou sfert 3 incredibil , 15 puncte si 10 recuperari care distanteaza pe Lakers la 5 puncte inainte de sfertul 4.

In ultimul act , Cleveland nu mai reuseste nimic in ofensiva , desi pe teren pentru Lakers au fost minute bune numai rezerve , Daniel Gibson primeste un capac de la Farmar iar LeBron de asemenea de la Ariza. La un moment dat diferenta pe tabela a fost de 12 puncte , dar James si Gibson reusesc doua aruncari de 3 puncte , moment in care au intrat pe teren titularii de la Lakers. Desi a avut gripa , Kobe si-a facut treaba reusind cateva aruncari cruciale care pur si simplu i-au ingrupat pe cei de la Cavaliers. Cu doua minute ramase Brynat reuseste un "fadeaway jump shot" peste LeBron care s-a aparat foarte bine la aceasta faza dar nu a reusit sa stopeze aruncarea cu bolta , marca "Black Mamba".




Asadar Lakers reuseste sa castige un meci foarte dificil , omul care a facut diferenta in acest meci find clar Lamar Odom autor a 28 de puncte si 17 recuperari (din care 6 ofensive). Pentru Lamar este al 2-lea meci in care "explodeaza" in a doua repriza si pune amprenta serios in victoria ehipei.
De asemenea Kobe Bryant (autor a 19 puncte) arata ca desi bolnav fiimd , a reusit o serie de aruncari in momente importante care pur si simplu au taiat din avantul adversarilor.
Echipa californeana a spulberat visul celor de la Cleveland care doreau sa ramana neinvinsi pe terenul propriu.
In continuare va prezentam cateva cifre semificative ale acestui meci :

30 - de puncte marcate de Cleveland Cavaliers in repriza a doua a meciului , Lakers demonstrand ca pe langa cel mai bun atac din liga are si o aparare de fier limitand-i pe gazde la un procentaj de 39% la aruncarile din actiune.

6 - greseli nefortate pentru Lakers din care doar 1 in a doua jumatate a meciului
15 - puncte marcate de Lamar Odom in sfertul 3 care au contribuit la "comeback-ul" lui Lakers

Asadar recordul lui Lakers este de 41 de victorii si 9 infrangeri. In continuare pe californieni ii asteapta un program mai usor in compania celor de la OKC Thunder in Staples Center.

Un comentariu:

d1sco spunea...

mda,felicitari pentru lakers...dar tot celtics castiga nba :j