vineri, 6 februarie 2009

Lakers victorioasa in Boston

Lakers isi continua "road trip-ul" cu o noua victorie , printre cele mai importante ale sezonului. Lakers a reusit sa stopeze un nou "streak" al celor de la Celtics (12 victorii consecutive) dupa ce in primul meci al sezonului au stopat seria de 19 victorii consecutive.
Desi in prima jumatate a meciului doar Kobe Bryant si Pau Gasol a reusit sa impresioneze , in a doua jumatate Lamar Odom si Jordan Farmar (care au fost in "fault trouble" in sferturile 1 si 2) au avut un rol urias in victoria echipei din Los Angeles , mai ales Lamar care ne-a adus aminte de jocul sau de anul trecut , acesta reusind sa marcheze ultimele puncte ale echipei din 2 aruncari libere care aveau sa aduca victoria "ingerilor". Jordan (7 puncte , 3 din 3 raportul aruncarilor) a jucat foarte bine cat timp a fost pe teren mai ales la inceputul sfertului 4 cand a tinut-o pe Lakers in meci cu cateva actiuni foarte frumoase.
Asa cum a spus si antrenorul Phil Jackson , apararea in tranzitie nu a functionat , nici blocajul defensiv nu a fost executat corect , dar in cele din urma in sfertul 4 si in prelungiri , Kobe and co. i-au fortat pe cei de la Boston sa greseasca de multe ori in atac. De asemenea un rol important l-a avut eliminarea din joc in sfertul 4 a lui Kevin Garnett care a acumulat a 6-a greseala personala. "Big Baby" Glen Davis lipsit de experienta nu a putut sa-l inlocuiasca cu succes.

Meciul a fost presarat cu multe faulturi tehnice ce a aratat starea de nervozitate existenta in aceste meciuri , echipe care sunt rivale inca de acum 30 de ani. Rondo a avut o mica altercatie cu Kobe dar cel din urma nu a reactionat. De asemenea Odom si Garnett au avut o "discutie" mai mult decat aprinsa , iar Powe l-a imbrancit serios pe Powell dar din fericire nu a degenerat niciun scandal.
Kobe Bryant si-a aratat din nou "cluth - ul" si a reusit 3 aruncari de 3 puncte in sfertul 4 , ultima aducand in avantaj echipa californeana. De precizat faptul ca orice aruncare a lui Kobe a fost excelent contestata de Paul Pierce sau Ray Allen carora li s-a permis o aparare foarte agresiva.
Un plus pentru Lakers a fost si evolutia lui Josh Powell care a reusit sa il inlocuiasca cu succes pe Lamar Odom cat timp acesta a fost nevoit sa stea pe banca din cauza faulturilor , desi nu a avut statistici impresionante (6 puncte , 4 recuperari) energia data echipei din teren s-a simtit.



In continuare va prezentam cateva cifre semificative ale acestui meci :

12 - interceptii reusite de Lakers , incluzand 3 ale lui Derek Fisher si 2 pentru Luke Walton respectiv Lamar Odom.

123 - de puncte marcate de Kobe Bryant in ultimele 3 meciuri incluzand 26 si 10 recuperari in meciul cu Boston

18 - puncte marcate de Lamar Odom in a doua repriza a meciului incluzand cele 2 libere care au adus victoria echipei

71% - procentajul lui Pau Gasol in acest meci , pentru el fiind al 3-lea meci consecutiv in care a reusit un procentaj asa ridicat(peste 70%). Prezent in All Star , Pau a temrinat meciul cu 24 de puncte si 14 recuperari.

90 - de minute jucat de Gasol in ultimele doua meciuri , 44 de minute cu Raptors si 46 cu Boston

40 - de victorii in acest sezon pentru Lakers

100% - procentajul victorilor impotriva celor de la Celtics in acest sezon



Lakers urca pe prima pozitie in clasamentul recordurilor din NBA avand 40 de victorii si 9 infrangeri. Seria de meciuri in deplasare pentru formatia californeana continua cu meciul impotriva lui LeBron James si Cleveland Cavaliers , meci extrem de important. O eventuala victorie a "ingerilor" pe ternul celor de la Cavaliers ar stopa seria acestora de 23 de victorii si nicio infrangere pe terenul propriu in acest sezon.

4 comentarii:

Anonim spunea...

nai ce zice lamar o jucat azi

Anonim spunea...

Un meci foarte frumos,dar pazea, ca vine un meci si mai interesant: Lakers vs. Cavaliers.

Anonim spunea...

mai interesant..........intr-un fel :P:P:P dupa parerea mea vitoarea finala nba ;)

d1sco spunea...

foarte frumos meci,dar la cavs nu cred ca lakers va avea sorti de izbanda