marți, 25 martie 2008

O victorie si o infangere cu Golden State

In cele doua meciuri disputate impotriva echipei Golden State Warriors , Lakers a reusit o victorie si o infangere. Cele doua meciuri au fost foarte frumoase si foarte stranse cu ofensive dese ori spectaculoase.

Titularii in ceste doua meciuri au fost :
Lakers - Derek Fisher , Kobe Bryant , Vladimir Radmanovic , Lamar Odom , Ronny Turiaf
Warriors - Baron Davis , Monta Ellis , Stephen Jackson , Al Harrington , Andris Biedrins

Primul meci disputat acasa a fost pierdut de echipa californeana cu scorul de 115-111 , de la Warriors vetaranul Jackson impreuna cu tanarul Ellis avand fiecare cate 31 de puncte. De la Lakers principalii artizani fiind Kobe Bryant cu 36 de puncte si Lamar Odom cu 19 puncte si 22 de recuperari. Meciul a fost dominat complet in prima jumatate de echipa oaspete , in urma jocului bun al lui Stephen Jackson care a reusit multe cosuri de 3 puncte si a contraatacurilor fulger ale lui Monta Ellis care a reusit foarte des sansa de "tree points play". Dupa pauza Lakers reduce din diferenta castigand sfertul 3 cu scorul de 32-15 , Lamar Odom fiind foarte sigur la recuperare reusind nu mai putin de 9 recuperari ofeinsive. Kobe Bryant de asemenea arata o excelenta gama de executii si serveste pase decisive colegii. In ciuda efortului depus in sfertul 4 , (castigat de Lakers la doua puncte 30-28) , de cuplul Kobe & Lamar , Golden State reuseste sa smulga victoria in cele din urma.

In meciul al 2-lea jucat in deplasare in Oracle Arena , gazdele se distanteaza inca din primul sfert la opt puncte "Capitanul Jack" fiind din nou pincipalul marcator al lui Golden State alaturi de B-Diddy fiecare reusind cate 9 puncte. De la lakersi singurul remarcat al acestui sfert este Kobe cu 6 puncte.
In sfertul 2 Luke Walton , Jordan Farmar si Sasha Vujacic , rezervele de la Lakers fac un joc bun dar Baron Davis , Monta Ellis si acelasi Stephen Jackson maresc diferenta la pauza de 13 puncte , in urma jocului bun practicat pe contraatac.
Sfertul 3 apartine lui Lakers , tendemul Lamar & Kobe isi face simtita prezenta atat sub panou cat si de la distanta. Lor li se alaturi si D-Fish care arunca si marcheaza de la 3 puncte. Sfertul este castigat de Lakers care revine la conducere la 1 punct.
Sfertul 4 este unul de foc , Lakers mareste diferenta la 9 puncte. Mai sunt doua minute jumate si diferenta se pastreaza dar , doua mingi pierdute de Luke Walton si Ronny Turiaf urmata de o pasa gresita a lui Sasha Vujacic fac ca diferenta sa scada. Lakers rateaza un nou atac si in urma unui tine-out cerut de Don Nelson , Baron Davis scoate doua libere care le marcheaza egaland situatia la 111. Mai raman 3 secunde in care Derek Fisher incearca un game-winner dar nu reuseste meciul avand nevoie de prelungiri.
In "over-time" , Golden State se departeaza la patru puncte dar imediat Kobe Bryant il gaseste liber pe Fisher in marginea terenului iar acesta marcheaza de 3 puncte. Atacul celor de la Warriors este irosit de Jackson iar Sasha Vujaic marcheaza contestat de la 3 puncte. De partea cealalta oaspetii marcheaza doua puncte prin Azubuike. Acelasi Vujacic il paseaza in caciula pe Lamar Odom care marcheaza si face ca diferenta sa fie de doua puncte pentru Lakers. In faza urmatoare Ellis faulteaza in atac. Kobe ajunge la libere de unde nu ii tremura mana si face diferenta de 4 puncte. Dupa un time-out cerut de Warriors , Jordan Farmar reuseste o interceptie la Baron Davis si Lakers pleaca victorioasa din aceasta deplasare.


In aceste meciuri principalii realizatori au fost :

Kobe Bryant : 33 puncte ; 7,5 pase decisive ; 12,5 recuperari / meci
Lamar Odom : 21 puncte ; 4,5 pase decisive ; 21,5 recuperari ; 4,5 capace / meci

Lamar Odom a facut in primul meci 22 de recuperari iar in al 2-lea 21 , astfel a devenit singurul laker care a reusit aceasta performata , adica doua meciuri consecutive cu peste 20 de recuperari , in toata istoria clubului.
Asadar Lakers cade pe locul doi in conferinta de vest in avand un recordul de 49 de victorii si 22 de infrangeri. Pentru acestia urmeaza meciul de acasa cu Bobcats care vin dupa o victorie cu Heat.

4 comentarii:

Anonim spunea...

las e bine si asa , Odom la putere!

Anonim spunea...

bulan in primu meci :)) bulan o avut si 76ers aseara.........

Anonim spunea...

lasa q bulan o avut si lakers si are de ii pe 2

Anonim spunea...

dute ma lakers ii cea mai buna din campionat si inca nu e refacut gasol vezi tu fra