miercuri, 19 martie 2008

Victorie importanta pentru Lakers

Victorie importanta pentru Los Angeles Lakers in deplasare in Airlines Center din Dallas impotriva echipei locale Mavericks. Cu patru absente importante inaintea acestui meci (Pau Gasol , Andrew Bynum , Trevor Ariza si Chris Mihm) , Lakers pornea cu a doua sansa acest meci. Dallas cu lotul complet a facut un meci slab in prima jumatate a meciului , diferenta la pauza mare fiind de 21 de puncte. Chiar si asa , texanii au reusit sa revina in meci gratie jocului bun al lui Jason Terry si Dirk Nowitzki.

Titulari :
Lakers - Derek Fisher , Kobe Bryant , Vladimir Radmanovic , Lamar Odom , Ronny Turiaf
Mavericks - Jason Kidd , Jerry Stackhouse , Josh Howard , Dirk Nowitzki , Erik Dempier.

Primul sfert incepe cu cosul de 2 puncte a lui Josh Howard , in replica Radmanovic marcheaza de 3 puncte si imediat un cos de 2. O usoara despindere a texanilor vine pe mana aceluiasi Howard care este gasit liber excelent de Kidd si ceilalati colegi. Diferenta este refacuta de Kobe care reuseste 4 cosuri cosecutive ultimul fiind de 3 puncte. Remarcatii acestui sfert sunt Kobe Bryant respectiv Josh Howard , ambii cu cate 9 puncte. Sfertul este castigat de Lakers cu 28-21.
In sfertul al 2-lea Luke Walton reuseste sa scoata fault pe aruncare si marcheaza de la libere. De asemenea Turiaf face un joc foarte bun avand 8 puncte , el este inlocuit de DJ Mbenga , acesta reuseste si el 1 capac la germanul Dirk. In finalul sfertului cuplul Lamar-Kobe de dezlantuie si reuseste sa mareasta diferenta la 21 de puncte. Ultimele doua cosuri ale acestui sfert au fost realizate de Kobe printr-un lay-up si o aruncare de 3 puncte. Acesta avea la pauza 8 aruncari reusite din 12 incercari , 20 de puncte. De asemenea Turiaf 10 puncte si 3 capace , iar Odom domina duelul la recuperare cu Dirk reusind 9 recuperari.
In sfertul al 3-lea diferenta se mareste datorita jocului bun practicat de Kobe Bryant , aceasta ajungand chiar si la 25 de puncte. Brynat reuseste multe pase decisive si un 360 lay-up pe contraatac care lasa masca intreaga sala , dar comite a 4-a greseala personala , Phil Jakson fiind nevoit sa il schimbe. Din acest moment lucrurile s-au schimbat texanii marcheaza cosuri incredibile si reusesc sa reduca din diferenta in urma multor aruncari libere de care au beneficiat. Mai mult sfertul se incheie cu o reusite de la 3 puncte marca Jason Terry , aruncare contestata de Lamar Odom si de Sasha Vujacic. Asadar Dallas castiga sfertul cu 27-18 si se anunta un sfert 4 de foc!
Actul final al acestui meci debuteaza cu un slam dunk a fostului laker Devean George dar imediat Kobe da o replica printr-o aruncare de la semidistanta de toata frumusetea. Terry , Nowitzki si Lue sunt principalii realizatori ai revenirii in joc a texanilor , acesta diminueaza diferenta la 4 puncte dar imediat Vladimir Radmanovic arunca o "torpila" de la 9 metri din fata lui Dirk care intra in cos. Lue nu se opreste si marcheaza un "running shot" dar in replica vine Lamar Odom cu un lay-up. Alte doua cosuri de 3 puncte ale sarbului Vladimir Radmanovic , il forteaza pe Avery Johnson sa ceara timp de odihna.
De remarcat apararea agresiva a texanilor , la Kobe care nu poate primi mingea , George ajutat de Nowitzki il dubleaza pe Bryant fortandu-l sa intoarca mingea. Dupa ceva schimburi de cosuri , ofensiva lakersilor intampina greutati si nu mai reuseste sa marcheze iar Dirk profita si marcheaza 2 cosuri de 3 puncte facand ca diferenta sa fie de doar 1 punct. Lamar Odom reuseste cele doua aruncari libere de care a beneficiat , iar Kidd rateaza o aruncare de 3 puncte fiind aparat excelent de Kobe. Vujacic ii tremura mana la linia de pedeapsa si reuseste doar una din cele doua aruncari. Cu 4 secunde ramase din meci o noua aruncare incredibila de 3 puncte este marcata de Terry si de aceasta data cu om pe el. Fisher rateaza si el una din cele doua libere iar diferenta este de doar 2 puncte. Dallas rateaza sansa unui game-winner prin Dirk care a aruncat un air-ball in urma apararii bune a lui Lamar.
Lideri : Kobe Bryant 29 puncte , Lamar Odom 17 recuperari , Kobe Bryant 7 pase decisive.
Cea mai buna linie : Lamar Odom 17 puncte , 17 recuperari (6 ofensive) , 2 pase decisive , 2 interceptii , un capac

Asadar Lakers obtine in cele din urma o victorie mare impotriva unui adversar cu care s-ar putea intalnii si in play-off. De remarcat jocul bun al lui Vladimir Radmanovic cu 21 de puncte si 10 recuperari care a contribuit decisiv in sfertul 4 reusind 10 puncte. Turiaf de asemenea a prins o zi mare si a facut fata meciului cu brio.
Lakers ramane pe pozita secunda a conferintei de vest avand acelasi record (46 victorii si 21 de infrangeri) cu echipa Hoston Rockets care si-a intrerupt seria incredibila de victorii (22) in meciul cu Boston Celtics.
Urmatorul meci pentru echipa lui Phil Jakson este tot in deplasare impotriva echipei Utah Jazz care vine dupa o victorie impotriva echipei Toronto Raptors. Utah are 19 victorii consecutive pe terenul propriu.

7 comentarii:

Anonim spunea...

lung da ... bun :D Let's go Lakers! let's GO !!!!!!!

Anonim spunea...

bulan mare .... daca mai era din meci 1 minut castiga dallas la 5+

Anonim spunea...

Adevarat anonimule Lakers au numai noroc , se vor pierde in playoff categoric;).

Anonim spunea...

era de asteptat...inca de cand ii kidd la mavs is varza :)...sper sai ajunga denver si warriors...
apoi lakers sa se roage sa revina odata macar un pivot :)

Anonim spunea...

revine bynum imediat si ... vedeti voi !!!

Anonim spunea...

aonimilor , va e lene sa va semnati ? Dati pe Nume/Andresa URL ... sa stiu si eu cu cine stau de vorba ... voi marii fani dallas si cunoscatori ai fenomenului:)) pace si voie buna ... :D Lakers > Dallas , Kobe > Dirk -> just reality

Anonim spunea...

haha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!paduche!!!!!!!!!!